Tuesday, February 17, 2009

minggu busy

aritu aku ngan family aku (kecuali adik aku yg bongsu x ikut) pegi shopping lah kan..

mula2 tu tema shopping cuma nak beli blender yg telah rosak sbb ada mangkuk ni telah guna blender tu tuk wat jus buah. bongok x ??? padahal kat rumah aku nih ada juice maker. dah lah xnk gnti blender tu, then siap bg cdangan lagi nk beli jenama ape yg bgus. dasar org kedekut !!!! (kalau korg nk th die nih keji sikit. kedekut tahap haji bakhil) tolong lah !!!!!

mula2 tu smpi jer kt plaza kota tinggi, ktorg pegi wat spect mata baru tuk aku. wow !!! rabun aku nak naik triple ok !!! mnakutkan. hayyyoooo !!!!!

ibu aku ckp tukar jer cermin baru sbb bingkai spect lama aku masih ok. i dont think so !!! sbb pada pnglihatan aku dh nazak sgt spect aku tu. koser aku nk pakai...

then promoter kt focus point tu tnjuklah bbrapa jnis spect yg sesuai ngn aku. dlm msa yg sama ktorg mmg xde msa nk tgk sumer jnis spect sbb ayah nak cepat. so aku decide pilih yg murah, simple n comfortble. jgn lupa trade mark aku klu shopping... janji vogue !!! hahahahah......

so lpas kira2 harga sumer skali.. total = RM300++

ibu aku yg belanja sumer tu... aku kan x keje. even spect tu bkn taste aku tp nk wat cmner. radakkan jer !!!

so lpas tu ktorg pegi kdai elektrik fav ibu aku. mati !!!! besar nye kedai ittew...
malangnye tutup. hahaha... mngekek lah ibu aku msa tu. tb2 aku terbayang aku ngh tmbuk bwang guna lesung sbb xde blender.. koser !!!!

lpas tu ktorg pegi pasaraya KIPMART tuk shoppng brg dapur. as usual aku klu pegi situ aku msti snggah kedai jual buah. aku nih kalau buah mmg hantu skit. lagi2 kalau buah epal. nyum !!!!

hhhaaayyyoooo !!!!!! ble dh nk blk tu bru aku prasan troli tu penuh ngn brg. byknye beli... rupa2 nye ada org pesan.. ooohhhh... mampu ibu aku jadi org gaji kawan2 die ???

then lpas tu ktorg pegi kedai elktrk yg len tuk beli blender. ibu ckp kedai tu mahal tp nk wt cmner kan. saper nk tmbuk bwang n lada evry time nak msak. cuba suruh si fadhlan tu.. jgn brangan !!!

tb2 tringt zaman2 aku ngn bdak2 rmh kat penang dlu. rindunye !!!! mybe bln 3 ni pegi penang kot. or mybe bln 4... (ek sammy!!)

msa OTW blk tu... alamak !!!!!!!!!!! kete ayah aku rosak. dah lah tmpt tu gelap n mnyeramkan. berdasarkan pngalamn org len tmpt tu mmg keras skit. mraselah aku fkir bukan2. th2 lah kan otak aku ni. keji skit. blh x dlm sbuk2 ayah aku repair kete tu, aku plak sbuk usha2 sekeliling mne th jmp pocong ker. larikkkk !!!

then after bbraper mnit dtg lh sbuah kete kancil.. unknwn people
then sbuah kete saga... unknwn people
then sbuah honda city... kwn ayah
then citra.... cousin aku

bersyukur sgt rmainye org malaysia yg baik hati.. I LOVE MALAYSIA !!!

kete ayah aku terpaksa ditarik guna tali smpi kt rmah aku.
aku smpai rumah dlm kul 11pm gk lah. then aku trus tido. sgt letih ok !!!!

aku smpi bila2 xkn lupa knangan ittew... BTW lpe nk bgth kerosakan kete ayah aku. kta cousin aku pam minyak kete ayah aku dh rosak. (dlm msa yg sama sumer org ckp "ooooooooooo.........." nak tergelak aku msa tu. blh x sumer ckp bnda yg sma n srentak)

itulah pngalaman shoppng ktorg smlm. dlm msa smggu nih, fmily aku dh dkat 4 kali pegi shpping ok. kalau shoppng msti ada brg yg x beli. so aku nsihatkan korg lpas nih kalau skppng wt list brg nk beli ok...


well like every know aku mmg jg pnganggur skrg... not really pnganggur lah.

td aku bru dpt job baru utk ajar bdak2 pra sekolah kat tmpat aku. mngajor aper ??? menari lah. kali ni tema nya aku yg tntukan. sblm2 ni kalu ada job msti pnganjur yang tntukan tema. samada nak rancak, tradisional or kontemporari. well.... kali ni aku cume di beritahu show tu 12 mac ni n aku kena ajor fresh dancer budak2 pra. maybe joget or tarian kreatif. tentang lagu tu... aku x sure lagi. ni ngah duk fkir lagu aper yg sesuai.

td aku trbaca satu jwtan ksong kt tmpt aku. executive management... aper tu ek ?? anyone can explain me ?? kak intan can u ??
aku jd bingung lah. xth nak apply x keje tu. dah lah aku bz smpai akhr bln 3 ni. ngn cmpetition boria lagi, ngn show lagi.. aaarrgghhh.... tnsen.

korang plz gve me some advice...
hohohoho.... akademi fantasia dah nak start. katanye bln mac ni start. matilah... tentu ibu aku sibuk nnt. tgk diari berulang kali walau pn dh tgk(pengalaman masa AF yg dlu).

dgr citer AF kali ni lbih meriah. ntahlah uolz.. evry year sama jer. yg glamour biasenye juara. yg minggu pertama terkeluar jgn berangan nak havouge.
lpas tu kan klu trkeluar mesti menangis... x fhm dik nun !!! ader aku kisah ?? ooppsss.... statement saper tu ek ?? yang ado ???

to idola aku sepanjang zaman.. Dato' Siti Nurhaliza.. aku doakan semoga kamu tabah menghadapi kehilangan bapa tercinta mu. aku mewakili peminat2 mu yg len mendoakan semoga roh nya di rahmati oleh Allah s.w.t

tabah gittew aku baca paper psal pmergian ayah Dato' Siti.. bergenang air mata tgk Dato' bersedih. sabarlah yer... tuhan lebih syg kt die.

6 comments:

Naili said...

wah... panjangnyer post ko kali nie...

x larat aku nak bce.... tp aku bce gak...

asal mamat 2 x ganti blender baru... dah la dok rumah ko over2 kan....

puterikurekure said...

akak pon tak tau la yang. nak try apply ke? apply je. tak rugi. masa interview tu tanya la apa yang patot. :)

deadgorgeouszaza said...

ehehe... tak cuba, x tau kan... ko try je... =)
tp jangan menanggur, then bila dapat keje, nak diman plak, mcm orang tu... ek?
trima je.. itu kan rezeki...
anyways, all d best, dude!!

Mohd. Muhaimin Radzuan said...

bukan sebab pam minyak tu la kete tu rosak mirul.. sebab.. ada anak gajah naik keta tu.. hehehe.. jgn marah yer..

thanks pasal wish kat aku aritu.. takde kdt nak balas.. kdt ku utk ain je wat masa nih.. kena berjimat selagi aku tak keje ni..

papehal pon sebelum nak masuk uitm nanti.. keje la k mirul.. aku tau ko ni kalo keje mst workaholic.. silap2 dah sedap dapat duit trus tak jadik nk blaja..

Mr. Mustaffar said...

Gajah! Oh, berani tuduh i ni x reti masak ek? memang pun... selamat meng-anggur mcm i ni nok...tgk2 tv / online / gosip2 dgn jiran / dsb...

konspirasi said...

korang... thanks ek