Sunday, October 5, 2008

Hari Raya Yang Tak Puas...

korang aper cerita raya ?? update lah gambo2 time kat kampung...

ni mase mlm raya kt kmpung aku.. bersama2 makcik n cousin aku wat kuih raya. aku tolong ok...

ni mase preparation tuk wt juadah raya... aku di tugaskan kopek2 bawang n potong memotong

ni masa time berbuka pose kt kpg.. tradisi keluarga mkn beramai.. best2 !!! meriah ok.. last buka pose sblm raya esok paginye...

ni masa mlm raya.. aku ngn cousin2 aku g bazar raya kat bandar.. meriah tp malangnye hujan n jalan jam. tnsen gler..

kalau korang nmpk ni sbnarnye restoran.. tp owner tu jadikan kedai jual songkok... cari rezki raya katanye... tp ble aku g snggah, very the mahal.. patut lah xde org beli.. hajor sikit..

suasana kat masjid masa smbhyang raya.. pelik x aku bw hp g smbhyg ??

ni masa marhaban keluarga.. tradisi keluarga

ni majlis mohon maaf.. masa ni sgt touching ok..

umh atuk aku penuh ngn sanak sedara yg dtg beraya
buffet raya..

itu jer yg dpt aku paparkan utk edisi raya 2008 keluarga aku.. gambo family aku x dapat di paparkan sbb die punye size x valid.. kamera digital.

so komen lah ek...




8 comments:

puterikurekure said...

wah2...
memang meriah nokss!

akak pon beraya kat johor.
memang teringin nak pi umah merul..tapi kitorang nak cepat.

takpe2..
ada rezeki, lagi 2 tahun, akak pi beraya umah merul ek.
tak nak ke turun perak?

buy online stock said...

when will you go online?

konspirasi said...

buy online stock :
i always online

puterikurekure :
perak ?? ntahlah kak.. xth ble nk pegi. tggu zaza ajak kawin kot.. huhuhuhu..

Anonymous said...

konspirasimasa... tak der ker gmbo kau pakai baju raya ??

konspirasi said...

anonymous :
sorry xde gmbo raya i...

Anonymous said...

ah gtew. meriah tak terkater yer raye u kat saner. terihgin nnak exerience. bythe way, gambar 1st tu gamba buat kuih???
kuih aper yer?
nampak mcam rendang jer yang kuning2 tu. i taknak tanyer british council walaupun dier dah merasa segala makanan di ceruk unia ni. ceruk k, bukan ulu. nanti tak pasal2 dapat ajaran sesat plak. yerla kan, kedai gamabar aer kat carrefour. kakmona.

konspirasi said...

kak mona :
tu kuih conflake lah.. motif kan rendang msak guna oven

farynnathewarriorprincess said...

hello! itu pun kalo aku kawen occay!!!